Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie is het (automatisch) ventileren van een gebouw zonder gebruik te maken van geforceerde luchtverplaatsing. Hierdoor is er geen spraken van ongewenste luchtstromingen en (te) snelle veranderingen van het klimaat.

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke Ventilatie

Natuurlijke ventilatie is het (automatisch) ventileren van een gebouw zonder gebruik te maken van geforceerde luchtverplaatsing. Hierdoor is er geen spraken van ongewenste luchtstromingen en (te) snelle veranderingen van het klimaat. Door natuurlijke ventilatie wordt een klimaat gecreƫerd dat aangenaam en in balans met de omgeving is. Dit draagt positief bij aan het prestatievermogen en de productiviteit van mensen. Tevens werkt het energie besparend!

 

Principe

Natuurlijke ventilatie systemen functioneren op het principe van thermische stroming. Hierbij wordt de warme en vervuilde lucht op een natuurlijke manier uit het gebouw afgevoerd. Dit wordt gedaan door elektromotorisch bediende ventilatie openingen zoals ramen, luiken, lichtkoepels, etc. Tevens wordt er voor gezorgd dat frisse en verse buitenlucht kan instromen. Dit kan via dezelfde ventilatie openingen of door aanvullende openingen te voorzien. Daarnaast kan een natuurlijk ventilatie systeem ook de aansturing van bijvoorbeeld de verwarming en de zonwering voor haar rekening nemen.

Een natuurlijke ventilatie bestaat in de essentie uit: een centrale(s), motoren en opnemers. We werken bij deze installatie voornamelijk met het hoogwaardige merk D+H Mechatronic.

Vraag offerte op

    DES MOOI WERK